TrueStory GIMV

Kans op datalekken verkleint met Threat Emulation Cloud oplossing


Zaventem / Antwerpen - Gimv, de Europese investeringsmaatschappij gespecialiseerd in private equity en venture capital, gaat voor zijn IT-beveiliging een beroep doen op de Threat Cloud Emulation oplossingen van Check Point Software Technologies, de grootste ‘pure-play’ security-aanbieder ter wereld.

Gimv, met hoofdkantoor in Antwerpen, investeert in bedrijven en heeft momenteel ongeveer 1,8 miljard euro (inclusief fondsen van derden) activa onder beheer, Deze portefeuille-bedrijven genereren samen een omzet van meer dan 6 miljard euro.

“IT-beveiliging is voor ons heel belangrijk. Enerzijds omdat we een beursgenoteerd bedrijf zijn en anderzijds omdat we veel tijdelijke contacten hebben met investeerders en bedrijven waarmee we bedrijfsgevoelige en financiële informatie delen”, vertelt Kristof Poppe, IT-manager bij Gimv. “Elk jaar zien wij zo’n 1.000 bedrijven voor potentiële investeringen. Beveiliging en confidentialiteit zijn daarbij van primordiaal belang. Een datalek kunnen we ons absoluut niet permitteren.”Check Point Security Checkup

Om de kans op datalekken te verkleinen, koos Gimv om zijn firewall infrastructuur een upgrade te geven. “We hebben verschillende vendors bekeken. Belangrijk criteria voor ons waren een betrouwbare oplossing die zijn waarde al heeft bewezen en het gebruik van de recentste technologie. Via de ‘Security Checkup’ tool van Check Point, ingezet op het bestaand systeem, kreeg we een status van onze beveiliging. Die checkup was voor ons heel verhelderend omdat er een aantal specifieke zaken aan het licht kwamen die niet door onze toenmalige IT-beveiliging werd herkend.”


Threat Emulation Cloud

Zowel in het hoofdkantoor in Antwerpen als in de satellietkantoren (Parijs, Den Haag, München) werden Check Point clusters geïnstalleerd waarmee documenten via de Threat Emulation Cloud worden gescand. Kristof Poppe: “We gebruiken Threat Emulation voor elke binnenkomende en uitgaande mail met een attachment. Dat gaat elke maand over meer dan 10.000 bestanden. De bijlage van die mails wordt naar de Check Point Threat Emulation Cloud geüpload en daar gecheckt. Ongeveer 3 mails per week worden als verdacht tegengehouden door de Threat Emulation.”Zeer snelle controle

Een van de grote voordelen van de Check Point Threat Emulation is de snelheid waarmee de controle gebeurd. “E-mail is zeer belangrijk voor ons. Deals worden vaak op een korte tijdsspanne (voor een bepaalde deadline) gesloten. Daarom moeten onze systemen 24/7 beschikbaar zijn aangezien we die bindende legale teksten of contracten via email moeten kunnen delen”, gaat Kristof Poppe verder. “We hebben nu een zelfs hogere uptime voor onze infrastructuur en onze mensen kunnen er dankzij deze Threat Emulation zeker van zijn dat hun e-mails meer dan één keer op malware gecheckt worden.”


TrueGEN

De implementatie en migratie naar de beveiligingsoplossing van Check Point werd uitgevoerd door TrueGEN: “Als security partner presenteerden wij Gimv een toekomstgerichte architectuur op het moment dat hun firewall omgeving aan vervanging toe was. Daarin was een belangrijke rol weggelegd voor centraal management gezien de klant verschillende sites dient te beheren. Een intensieve voorbereiding in combinatie met de TrueGEN deskundige kennis van de Check Point producten, zorgde voor een vlotte migratie en integratie. Dit leidde tot tevredenheid voor alle partijen: de Check Point producten losten de voorop gestelde verwachtingen in en dankzij de vlotte samenwerking met de eindklant werd een soliede basis gecreëerd voor een sterk partnership.”